sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Lappiin!Kiireinen viikko alla ja kiireiset viikot edessä. Juoksu- ja nilkkatreenien lisäksi kävin pari kertaa kiipeämässä ja jatkamassa hyvin lähtenyttä liidailua Pirunkalliolla. Tuntuu, että joku Pandoran lipas aukesi edellisviikonlopun kurssin jälkeen, kun nyt ei tekisi mitään muuta mieli tehdä, kuin kiivetä, kiivetä ja kiivetä. Kuka veisi minut ensi viikolla Korouomalle?

Nyt edessä on kolme viikkoa Lapissa. Huomenna autojuna vie Rovaniemelle ja loppuviikko sujahtaa Pyhällä Adventure Free’kendin tahtiin. Lumitilanne Pyhän offareilla on vielä melko sketsi, pohjia ei kuulemma vielä oikein ole, eli kivet raapii laudanpohjaa näennäisestä hangesta huolimatta. Tässä on nyt tehty kaikenlaisia sadetansseja, jotta lisää dumppia tulisi, mutta tuntuu, että kaikki lumi tällä hetkellä tulee tänne etelään. Ehkä tanssimuuveissa on jotain vikaa? Jatkamme harjoituksia.

Helsingin Uunisaaressa hanki ulottuu välillä jo reiteen asti.

Ensi viikonloppuna vedän Pyhällä muutaman jäätikkötyöpajan, joissa pääsee tutustumaan jäätiköillä liikkumisen alkeisiin. Ei siis missään nimessä mitään suuren tietotaidon jäätikkökursseja, vaan enemmänkin matalan kynnyksen päiviä, joiden aikana käydään vähän perusjuttuja ja varusteita läpi, tehdään self arrest -kikkailuja ja kokeillaan skinnailua köydessä. Keitetään pannukahvit ja syödään Giflareja. Mulla on upouusi pannukin mukana. Työpajoihin mahtuu vielä mukaan, eli jos olet Pyhän suunnilla viikonloppuna ja jäätikköpäivät tunturissa kiinnostelee, niin lisätietoa löytyy täältä, ilmoittautua voi sähköpostilla osoitteeseen teemu@metalheim.fi.

Lauantaina illalla olen myös Calle-talolla puhumassa vastuullisuudesta retkeilyssä ja matkailussa, sinne on kaikille vapaa pääsy. Näytän kivoja kuvia ja on siellä joku bilebändikin. 


 Jäätikköharjoituksia Elbrusilla kesäkuussa

Pyhältä jatkan joko Sallaan tai Ylläkselle tai Kuusamoon, riippuen hieman, että missä on mitäkin ja ketäkin. Ja tosiaan, Posion Korouomalle pitäisi ehdottomasti päästä, jos vain saan jonkun kaverin mukaan. Anyone? Pistä viestiä, jos kiipeilyseuraa Korolle kaipaat! 

Kolmeviikkoisen viimeinen osuus menee Sallassa hiihtoloman merkeissä.

Onpa mukava päästä viimein talven ensimmäiselle Lapin kiertueelle! Viimeksi kesällä meni viisi viikkoa pohjoisessa, joten onhan se jo aikakin lähteä taas maisemia katselemaan, oli niitä offaripohjia tai ei. Ja oikeastaan yhtä paljon kuin Pyhän Free’kendia, mahdollista Korouomaa ja Sallan metsäkäännöksiä, odotan sitä, kun saan röhnöttää mökissä, lukea, syödä poropizzaa ja kuunnella Radio Suomea.  

Lapin kesä ja keskiyönaurinko Sallan Isopyhän huipulta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti