sunnuntai 31. tammikuuta 2016


Kävin eilen käyttämässä lauantaipäiväni hyödyksi Adventure Partnersin jääkiipeilykurssilla Helsingin Pirunkalliolla. Olen kiipeillyt monessa muodossa, myös jonkin verran jäällä ja jäätiköillä, mutta ajattelin, että ennen kuin opin itsekseni tekniikat väärin, käyn korjaamassa ne oikeiksi hyvissä ajoin ja jatkan harjoittelua siitä. 

Minulla ei ole mitään ongelmaa kiivetä ja laskeutua köydessä jonkun varmistaessa alhaalta, mutta täytyy myöntää, että kun piti ensin itse rakentaa ankkuri liki 30-metrisen jääputouksen yläpäähän ja laskeutua siitä sokkona alas, meinasi tulla pieni itku kokeneemmallekin ulkoilijalle. Ehdin jo hetken kieltäytyä kokonaan, kunnes sain kerättyä itseni ja laskeuduin lopulta alas. Ja ai että olin ylpeä itsestäni jäärautojen koskettaessa tasaista maata laskun jälkeen!

Toinen syy, miksi kurssille lähdin, on se, että vietän maalis-huhtikuussa neljä viikkoa Kuusamossa Oulanka Basecampissa työharjoittelussa ja siellä yksi päätuotteista on jääkiipeily. Käymällä itse alkeiskurssin sain hyviä eväitä asiakkaiden ohjaamiseen harjoittelun aikana. Ja toisekseen, nyt minulla on Oulangassa kuukausi aikaa treenata kaikkea eilen oppimaani.

Olipa hauskaa, kannattaa käydä kokeilemassa! Pirunkallio sijaitsee Pikkukoskella Viikin ja Käpylän jossain välimaastossa ja paikalla on Adventure Partnersin toimesta tarjolla ohjattuja kokeiluja sekä välinevuokrausta. Lisäinfoa löytyy AP:n Facebook-sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti