perjantai 20. toukokuuta 2016

Kiireinen viikonloppu Nuuksiossa!


Aloitan tänään omalta osaltani Partioaitan 365 Klubin retkeilykauden lähtemällä Nuuksioon opettamaan retkeilyn alkeita. Klubilaisille tarkoitettu retki myytiin loppuun jo huhtikuussa ja suuren kysynnän vuoksi saimme järjestymään huomiselle toisen samanlaisen, joka sekin taitaa olla jo täyteen varattu. Hienoa, että retkeily kiinnostaa! 

Päiväretkien aikana käymme läpi ulkona liikkumisen perusteita, varusteita ja taitoja, joiden jälkeen klubilaisilla pitäisi olla rahkeet lähteä itsenäisesti omille yön yli kestäville retkilleen. Viikonlopun taustalla perusajatuksena on yrittää madaltaa ihmisten kynnystä uskaltautua ulos ja seikkailuihin ja olen suunnattoman iloinen, että intoa tähän tuntuu olevan!


Kävin eilen varmistamassa viikonnlopun reittiämme ja fiilistelemässä Nuuksion maisemia ensimmäistä kertaa talven jälkeen. Viimeksi siellä ollessani tuuli ja tuiskusi lunta ja eilen tuntuikin siltä, kun olisi taas ihan uuteen maailmaan astunut. Päivä oli aurinkoinen, lämmin ja vihreä! Ja samaa on luvattu tänään.

Haikkailin omassa rauhassani Haukankierroksen läpi ja poikkesin Vähä-Hauklammen luolille tarkistamaan, onko polku sinne kävelykunnossa. Aika monta puunrunkoa sai harppoa yli.

Vähä-Hauklammen luolasto ja suuaukolle kiilautunut kivi.

Mustalammella oli kesän tunnelmaa padon solistessa ja turvelauttojen lilluessa auringossa ja sain nauttia parin tunnin reippailustani melko yksin. Edes varmaan Suomen suosituimmalla tulipaikalla Mustalammen reunalla ei ollut ruuhkaa, mikä on jo liki poikkeuksellista!

Mustalammella on kesä!

Hyvä päivä, oma rauha ja tänään jatkuu! 

Ulkona. Perillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti