torstai 5. lokakuuta 2017

Valmistautuminen Lobuchelle loppusuoralla


Viikon päästä tänään aloitan Matkatoimisto Aventuran kanssa vaelluksen kohti Lobuche Eastia. Lennämme tiistaina Istanbulin kautta Kathmanduun, mistä seuraavana päivänä pienkone vie ryhmän Luklan melko hasardina tunnetulle kiitoradalle ja aloitamme taivalluksen kohti ohuempaa ilmaa. Nousu Luklasta mukailee ensin muutaman päivän Everestin alueen yleisintä vaellusreittiä Namche Basaariin, mistä koukkaamme kohti pohjoista ja Cho Oyua ja Cho Lan kautta Lobuchen basecampiin. Loubchen itäiselle 6119-metriselle huipulle tähtäämme sunnuntaina 22. lokakuuta. Kathmandussa pitäisi olla takaisin 27.10. ja seuraavana päivänä illansuussa lentokoneen renkaiden pitäisi koskettaa taas Helsinki-Vantaan kiitorataa.

Polvi voi varsin hyvin, kiitos kysymästä. Liike on tehnyt sille hyvää ja polvituen kanssa sillä jo juoksee. Reissun lähetessä voinee siis todeta, että sivusiteiden venähduksestä selvittiin säikähdyksellä ja parilla Buranalla. 

Reitti Lobuche Eastin huipulle vie yleisesti yhden yläleirin kautta. Kyseessä on kivivuori, eli jäätikköä ei matkalla ole. Nousu yläleiristä tehdään fiksattuja köysiä pitkin jumaroiden.

Lobuchella on kolme huippua, joista itäinen on helpoin ja yleisimmin kiivetty.

Kamatkin on tuossa aika pitkälti kasassa. 15 kilolla plus päivärepulla pitäisi pärjätä, koska enempää eivät apunamme olevat sherpat kanna. Nou problemou, alle painorajan jäi! Tarkan varustelistan laitoin tuohon alle, jos jotakuta kiinnostaa. 

Jätän kuitenkin tuon Moonsorrown Kivenkantaja-levyn kansikuvakiven kotiin...

Ainoa, mikä enää vähän mättää, on fiilispuoli. Jotenkin en nyt ole päässyt vielä yhtään kiinni siihen tunteeseen, että helvetti sentään, mä olen ensi viikolla Nepalissa! Minun pitäisi jo mennä täällä pitkin seiniä, mutta ainakaan vielä sellainen suunnaton innostus ei ole tullut. Jokaista pidempää reissua edeltävä pinnojen kireys on kyllä jo läsnä, mutta sen taustalla yleensä oleva hyvä buugie nyt vähän puuttuu. Tässä on ollut aika paljon ja kaikenlaista, niin en ole ehtinyt liikaa reissuun vielä keskittyä, luultavasti se on se. Se ja kuluneen vuoden pettymykset Mont Blancilla ja Aconcagualla, jotka varmasti vaikuttavat itsevarmuuteen, kun pitäisi taas yli kuuden tuhannen metrin kiivetä. Lobuchen huiputus olisi nyt se onnistuminen, jonka tarvitsisin, joten ehkä olen ladannut siihen liikaa paineita itselleni. Pitäisi mennä rennosti, niin kuin aina, lähteä nauttimaan, eikä suorittamaan. Siitä tässä hommassa kuitenkin on kyse.

Parin viikon päästä näen joka tapauksessa ultimate-tavoitteeni, Mount Everestin. Yksi tämän reissun tavoitteista onkin inspiraation hakeminen ja luulisin, että Everestin, Cho Oyun ja muiden kasitonnisten tuijottaminen tulee olemaan liki uskonnollinen fiilis, joka toivottavasti samalla palauttaa vähän sitä kateissa ollutta varmuuttakin. Nousen Lobuchelle Anne-Mari Hyryläisen kanssa, joka on kasitonnisista muutamankin kiivennyt ja odotan todella innolla hänen tapaamistaan. Näen jo sieluni silmin itseni maaliman ärsyttävimpänä asiakkaana, joka koko ajan tenttaa ja kyselee, että kerro lisää, kerro kerro kerro! Kerrankin näin päin, hah! (Okei, jos Anne-Mari luet tätä, niin koitan hillitä itseni, promise. Oon oikeesti ihan kiva.) 

Ne on suoraan ommeltu jos vähän kallistaa päätä!

Eihän siinä, kyllä tuo fiiliskin tuolta varmasti vielä hiipii. Onhan tässä vielä muutama päivä aikaa. Tänään ja lauantaina olen töissä, muuten aion viettää päiväni pojan kanssa hyvin syöden. Nämä tankkauskauteni ovat lapsenkin mielestä parasta ikinä, kun pöytään kannetaan kaikkea pizzasta pastavuokiin ja hampurilaisiin. Maanantaina käyn vielä hierojalla ja imuroin, sitten olen valmis!


Tässä vielä varustesettini, jolla Lobuchelle mennään:

VARUSTELISTA NEPAL / LOBUCHE EAST

Päiväreppu 35l + Duffeli Ortlieb 110l
Kuoritakki + kuorihousut Tierra Back-Up Gen. 2
Untuvatakki Patagonia Ultra Light Down
Icebreaker T-paita x 3
Huppari 66 North Polartech
Huppari Patagonia Nano-Air
Aclima kerrasto 
Tierra Acepants
Paksut merinosukat x 2
Ohuet merinosukat x 2 
Paksut villasukat
Merinobokserit x 3
Pipo, balaclava ja buffi 
Liner-hanskat 
Hestra Alpinet 
Hestra Moonmittenit
Ylävuorikengät La Sportiva

Nalgene- pullo x 2 + termos 
Aurinkolasit + gogglet
Therm-A-Rest Zlite -alusta
Varavirtalähde & laturit 
GoPro 
Kirja + sanaristikko + kynä
Kuulokkeet 
Aurinkorasva & huulirasva
Otsalamppu & varapattereita 
EA-pakkaus  
Hygieniakamat 
Urheilujuomat & geelit
Pyyhe
Survival kit
Vessapaperirulla
Kahvipaketti 
Kevyet valjaat Black Diamond 
Jumar + Kasi
Slingit x 4 
Sulkkareita x 5
Kypärä 
Hakku + vaellussauvat 
Crampons

Polvituki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti