perjantai 18. toukokuuta 2018

Kevät tuli Helsinkiin!


Tässä, kun katselee ulos ja lämpömittariin, on vaikea kuvitella, että vielä muutama viikko sitten olin laskemassa kauden viimeisiä laskuja pohjoisessa. Kevät, tai oikeastaan kesä, tuli rytinällä toukokuiseen Suomeen viime viikolla ja yhtäkkiä jo ennen kuun puoliväliä puissa on lehdet ja vesien lämpötilat ovat melkein parissakympissä.

Kesäkuun alusta aina syyskuun puoliväliin asti olen suurimman osan ajasta toisaalla, joten on melkoisen luksusta, että olen päässyt nauttimaan kesä-Helsingistä jo nyt vähän kuin varastoon, koska varsinaisen kesän koittaessa en montaa rantakahvia kotikulmilla kerkeä juomaan. 


Sataman lapsi @ Hampton Bay

Kun pari viikkoa sitten ajelin kuukauden Lapin rupeaman päätteeksi kohti kotia, harmittelin kovin talven päättymistä. Mutta myönnetään nyt kuitenkin, että ihan kiva tämä sulan maan aikakin on pitkästä aikaa.


Kaivopuisto viime viikolla. Nyt puissa on jo tuuheat lehdet!


Kevät ja kesä alkavat virallisesti ensimmäisestä Porkkalan retkestä! Harvemmin noilla rantakallioilla on kuitenkaan saanut jo toukokuun alussa makoilla T-paitasillaan helteessä. Uimaan ei sentään vielä raaskinut mennä, joskin kuulemma tällä hetkellä merivesikin on mitattu yli 16-asteiseksi.
Myös Porkkalan käärmekanta on herännyt kevääseen. Pusikoissa suhisi siihen malliin, että askeleitaan kannatti katsoa. Useampi kyy (alempi kuva) ja rantakäärme (ylempi) tuli nähtyä.


Olen elokuussa reissussa, kun Roger Waters tuo Us+Them -kiertueensa Helsinkiin, joten kävin katsomassa 14.5. keikan Hampurissa. Saksassa oli 10 astetta viileämpää kuin täällä! 


Partioaitta täyttää tänä vuonna komeat 90 vuotta. Syntymäpäiviä juhlistettiin Porvoossa helteisessä kesäillassa saunoen ja syöden. Onnea!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti