perjantai 6. tammikuuta 2023

Hyvää tuoretta vuotta!


 
Hyvää tuoretta vuotta 2023! 

Otteko nähneet tuoreita kuvia Alpeilta? Ihan älytöntä. Ja lumetonta. Parikin uuttavuotta Itävallassa viettäneenä pitää olla tyytyväinen, ettei tullut tänä vuonna edes harkittua lähtöä lumettomaan Keski-Eurooppaan. Sen sijaan lähdin pohjoiseen, missä päätin edellisen ja korkkasin uuden vuoden  jo varsin hyvissä lumissa! Ylläs - Salla - Pyhä - Pallas -laskuista voiton vei ehdottomasti viimeinen, joka tarjosi jo joulukuun puolivälissä yllättävän hyvää laskua. Loppua kohden toki jo muuallakin alkoi löytyä ja etenkin Kesängin metsät alkavat olla nyt uudenvuoden taituttua jo semi-turvallisessa laskukunnossa. 19 laskupäivää loppiaiseen mennessä lupaa kaiken kaikkiaan hyvää kautta niin minulle kuin Lapillekin. Palasin pohoisen rundilta pari päivää sitten kotiin ja seuraavaksi aion mennä korkkaamaan Talman keski-ikäparkin. 


Pallas OMG

2023 alkaa kotimaisemissa, mutta pian on pohjoisen hanget taas splitin kynnettävänä, kun lähden ensin helmikuussa ja sitten maaliskuussa Ylläksen suunnille vetämään FINLAV-lumiturvallisuuskursseja. Niiden lisäksi luvassa on ainakin pari viikkoa koulua ja hiihtovaellusta samoissa maisemissa ja toiveissa olisi saada ujutettua myös joku Ruotsin tai Norjan keikka sinne sekaan johonkin.


Kesängin metsät alkaa olla good


Huhtikuu menee taas käytännössä kokonaan Nepalissa, ensin töissä EBC:lla ja Island Peakilla ja siihen perään olisi toiveissa taas toteuttaa joku oma sekoilu Himalajalla, kun siellä kerran ollaan. Palataan siihen sitten tuonnempana, kun on sekoiltu. 


Kesällä vaelletaan perinteisesti Kebnekaisella, mutta ikävä kyllä Grönlannin reissut jäävät tänä vuonna väliin, koska minulla on samaan aikaan koulua täällä ja Norjassa. Jos tähtien asennot ovat kohdallaan, saan seikkailukasvattajan paperit HUMAKista pihalle vielä tämän vuoden puolella ja siihen tähdäten joudun hieman priorisoimaan töiden ja koulun suhteen kesästä eteenpäin. Syksyllä onneksi kerkeää kuitenkin tarvittaessa taas Nepaliin, joten ihan pelkkää pänttäystä ei loppuvuosikaan ole. Mutta nyt on vasta tammikuu, joten kattellaan niitä syyskuukausia sitten kun niiden vuoro on. 


Kaamos 2023

En toivo tältä vuodelta muuta kuin mitä se minulle antaa, enkä lupauksiakaan tee. Mutta jos jotain saisi hiljaa pyytää, niin tasaisuutta, rauhaa ja normaaliutta, kiitos. Niin minulle kuin maailmallekin. Nähdään tuolla jossain!


Wheeeeeee!


1 kommentti: