maanantai 19. syyskuuta 2016

Hyvää vuosipäivää mulle!

Luontoilmiö-blogi täyttää tänään vuoden! 

Viime syksynä aloitin kirjoittamaan ulkoiluhommistani omaa blogiaan, koska koin, ettei täällä oleva sisältö sopinut toiseen lempilapseeni, Soberismia-blogiin kovin hyvin. Tänne sain myös vapauden lisäillä kuvia mielin määrin, mitä en Soberismin puolella tee. Luontoilmiötä on luettu nyt noin 20 000 kertaa ja on ilo huomata, että ulkoilu - ammattini - kiinnostaa enenevässä määrin. Kiitos kaikille, jotka ovat minua blogissa, Instassa ja Facebookissa seuranneet ja eläneet mukana! Takaan, ettei tahti tästä ainakaan hidastu.

Yksi iso kiitos kuuluu myös sekä kaikille, joiden kanssa minulla on ollut kunnia viime aikoina seikkailla, sekä tietenkin yhteistyökumppaneilleni VAI-KØlle, Tierralle ja etenkin Partioaitalle. Ilman heitä asiat ja elämä tuolla maastossa olisivat aika paljon hankalampia. 

Aika hyvin on tässä tullut dokumentoitua kuluneen vuoden ulkoilupäivät ja juhlan kunniaksi ajattelin listata tähän alle viisi suosikkiani tähän mennessä: 

5. Repovesi loppiaisena

29 astetta pakkasta, pilvetön talvisää ja typötyhjä kansallispuisto. Maailman siistein päivä maailman parhaan Markon kanssa Repovedellä.


4. Umpihankihiihdon MM-kisat, Pudasjärvi, helmikuu

Maaliin asti ei päästy, mutta yritys oli hyvä ja kokemus hieno. Toisiksi viimeinen sija Umpihankihiihtojen MM-kisoissa palkitsi ja tuo viikonloppu Pudasjärvellä oli epätodennäköisin paikka, mihin olisin muuten koskaan päätynyt, jos en Eerikkilän eräopaskoulutukseen olisi hakenut.


3. Jongunjoki, Kuhmo & Lieksa, kesäkuu

Ja niin minusta tuli vuodessa meloja. 70 kilometriä jokea, 65 koskea ja kuivana pysyttiin Eevan kanssa loppuun asti, jos tota tolkutonta sadetta ei lasketa. Mä olin maailman ylpein kun päästiin perille Lieksaan!

2. Mont Blanc, Ranska, elokuu

Vuoden pääreissu Alpeilla oli monella tapaa sekä onnistunut, että epäonnistunut. Mutta kaiken kaikkiaan oppimisen kannalta yksi isoimpia matkojani ikinä. Nälkä jäi ja ensi kesänä uusiksi!

1. Kebnekaise, Ruotsi, kesäkuu

Ensimmäinen oma, alusta asti totetuttamani vaellusreissu pääoppaana Kebnekaiselle oli ehdottomasti vuoden kohokohta. Sen lisäksi, että matka meni enemmän kuin hyvin, se osoitti minulle, että olen hyvä siinä mitä teen ja että se on tämä, mistä haluan elantoni tienata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti