maanantai 10. lokakuuta 2016

Vaellusopastelua 2017

Maailman parhaat vaellusoppaat Ruotsissa

Tässä kun vuosi hiipii hiljalleen kohti loppuaan, alkaa ajatuksissa siintää jo seuraava. 2017 on nimittäin aika lähellä jo, joten on tullut aika alkaa täyttää kalenteria, edes suunnitelmilla. Minulla on selkeästi sellainen tendenssi, että en oikein osaa pysytellä rauhassa, jos en tiedä, että jotain on tulossa.

Tässä kuluneiden viikkojen aikana olen käynyt neuvotteluja tulevasta erinäisten tahojen kanssa ja yhtäkkiä paletti näyttää jo paremmalta kuin olin uskaltanut toivoakaan! Puolin ja toisin kaikkia tyydyttäneen kuluneen vuoden perusteella löimme viime viikolla Partioaitan 365 Klubin kanssa ensimmäisen version ensi vuoden retkistä kiinni. Ja niitä piisaa! Talvella ja kesällä vaelletaan sekä pidempiä pätkiä, että sitten päivä- ja viikonloppuretkiä runsaasti. Pidemmät vaellukset suuntaavat Suomen Lappiin sekä tämän vuoden tapaan Ruotsiin Kebnekaiselle ja Sarekiin. En malta odottaa, että pääsen sinne takaisin! Viikonloppuretkiä puolestaan puuhastellaan pääasiassa akselilla Repovesi - Helvetinjärvi. Näistä on luvassa lisätietoa piakkoin ja maaliskuiselle talvivaellukselle aletaan ottamaan ilmoittautumisia vastaan jo hyvissä ajoin tämän vuoden puolella.

Vaellusopas Suominen varmistaa asiakasta Sarekin kivikoissa.

Mutta jos ei yhteistyö Partioaitan kanssa olisi jo tarpeeksi, tänään kävin paiskaamassa kättä päälle Matkatoimisto Aventuran kanssa vaellusoppaan hommista. Olemme tehneet Aventurankin kanssa toimivaa yhteistyötä jo tovin, mutta lähinnä perinteisellä myyjä/asiakas -tyyppisellä tavalla. He ovat toimineet matkanjärjestäjänäni ja olen sitoutunut tekemään kaikki isommat reissuni heidän kauttaan. Kuitenkin, jo yhteistyömme alussa haaveenani ja tavoitteenani oli päästä osaksi Aventuran opastiimiä, joka toimiii matkanjohtajina heidän reissuillaan. Se oli myös yksi niistä syistä, miksi aikanaan Eerikkilään koulutukseen hain. Ajattelin, että teen tästä itselleni ammatin ja näytän Aventuralle, että minut kannattaa palkata. Ja nyt kävi näin. Kauhean vaikea keksiä miten voisin olla enää yhtään onnellisempi tällä hetkellä! Vielä kun muistaa, että alun perin tässä koko yhteistyössä taustapiruna hääri viime vuonna edesmennyt Samuli, mieltä lämmittää erityisesti. Jos uskoisin kummituksiin, ajattelisin, että Samu hymyilee tällä hetkellä jossain.

Vaellusopas Suominen tuulettaa Kebnekaisella

Sen lisäksi, että tuntuu hyvältä tietää, että ensi vuonna seikkaillaan taas aika vahvasti pitkin mantereita, näin yrittäjänä elämää helpottaa kovasti se, että jo tässä vaiheessa on tiedossa melko vakaat tulot koko ensi vuodelle. Se tekee vapaa-ajankin suunnittelusta hieman helpompaa, sikäli mikäli sellaista jää…

Ensi vuonna, jossain siinä Lapin, Kebnekaisen, Sarekin, viikonloppuvaellusten, päiväretkien ja Aventuran opastusten välissä aion joka tapauksessa käydä ainakin tekemässä talvinousun ja skinnailua Kebnekaisella, treeniviikon Etelä-Ranskan Alpeilla, avustamattoman yrityksen Elbrusille sekä uuden reissun Mont Blancille. Muilta osin vuoden isoin reissu tulee heti tammikuussa, kun olen Argentiinan Aconcagualla ja seuraava iso vuori odottelee vasta vuonna 2018, kun suunnitelmissa siintää Alaskan Denali. 

Vaellusopas Suominen palaa Elbrusille heinäkuussa!

Näin ne hommat etenee. Tässä alustava kalenterini seuraavalle vuodelle siltä osin, miten keikat on tiedossa:

Marraskuu 2016: New York, USA
Joulukuu 2016: Kilimanjaro, Tansania
Tammikuu: Aconcagua, Argentiina
Maaliskuu: Talvivaellus, UKK:n kansallispuisto, 365 Klubi
Huhtikuu: Kebnekaise, Ruotsi
Toukokuu: Merialpit, Ranska
Kesäkuu: Kebnekaise, Ruotsi, 365 Klubi
Heinäkuu: Mount Elbrus, Venäjä
Elokuu: Mont Blanc, Ranska
Syyskuu: Sarek, Ruotsi, 365 Klubi

Tähän kun ynnäilee suunnitelmaan vielä vähän Aventuran reissuja, niin eipä tarvitse miettiä mitä sitä touhuaa vuonna 2017!

Vahvasti mukana touhussa ovat myös muut yhteistyökumppanini VAI-KØ Clothing, Tierra Sweden sekä Hanwag Boots.

Vaellusoppaat Suominen & Viro lähdössä ylös.


PS. Osta mun kirja ja tue köyhää vuorikiipeilijää!

Yours truly, vaellusopas Suominen töissä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti