tiistai 2. toukokuuta 2017

Seitseminen 22.-23.4.2017Ennen kuin pääsen perkamaan juuri päättynyttä Lapin reissua, otetaan katsaus keski-Suomeen ja Seitsemiselle parin viikon taakse.

Pääsin toissa viikolla nimittäin taas jatkamaan kansallispuistojeni sarjaa, jossa tavoitteenani on käydä tsekkaamassa jokainen Suomen kohta 40:stä puistosta aina ajan salliessa. Alkuvuosi on mennyt pääasiassa vanhoissa tutuissa paikoissa pyöriessä, mutta viimein sain myös muutaman uuden kohteen tsekattua. Niistä ensimmäisenä oli Seitseminen, missä pyörin toissa viikonloppuna Partioaitan klubiretkellä. 

Pitkoksia Seitsemisellä riittää

Kiersimme Koveron perinnetilalta lähtevän noin kuusikilometrisen Torpparintaipaleen nauttien nokipannukahvit ainoalla sen varrella olevalla tulipaikalla Haukilammella. Kevät on ollut myöhässä joka paikassa ja myös Seitsemisellä osa poluista oli edelleen aika pahassa kunnossa, käytännössä siis umpijäiset. Samantapaiset kuin mitä Nuuksio tarjosi pari viikkoa sitten. Onneksi kuitenkin pääpiirteittäin Torpparintaival oli jo sula ja pitkoksetkin hyvässä kunnossa, niitä muutamaa huonokuntoisempaa osuutta oltiin niitäkin korjailemassa kesäksi. 

Haukilammella oli lauantaina talvi...

...mutta sunnuntaina helpotti jo

Seitseminen oli kaunis pala suomalaista metsän ja metsätalouden historiaa ja jännittävimmän osuuden viikonlopusta tarjosivat säiden jumalat, jotka lauantaina tiputtivat niskaan koko kavalkadinsa. Tuli lunta, vettä, räntää ja rakeita välillä auringon pilkahdellessa pilvien takaa. Oikeastaan ainoa, mikä skitsofreenisestä päivästä jäi uupumaan, oli salamat. Sunnuntai olikin sitten onneksi jo armollisempi. Urheana eräoppaana nukuin kuitenkin yöni siinä välissä Ikaalisten kylpylässä.

Suomen kevät on monipuolinen. On lunta ja sit on myös räntää.

Jos muuten nuo klubietkihommat kiinnostelee, niin vastaavia on tarjolla keväälle vielä muutama. Ensi viikonloppuna vaellellaan Repovedellä ja toukokuun lopussa Teijossa. Kesällä mennäänkin sitten jo Ruotsin Kebnekaisella ja Islannin Laugavegurilla. Lähde mukaan! Veikkaisin, että noi räntäsateetkin on jo vähenemään päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti