maanantai 11. maaliskuuta 2019

Vinsonin massiivi, Antarktis, tammikuu 2020


Jotta homma pysyy mielenkiintoisena, pitää tehdä juttuja. Ja aina kun törmään vanhaan tai uuteen tuttuun, hän yleensä jossain vaiheessa keskustelua kysyy, että mikä on se seuraava juttu mitä suunnittelen? Jostain syystä minua jännittää ihan älyttömän paljon viimein julkistaa tämä, mutta tässä se nyt olisi:

Vinsonin massiivi, Antarktiksen korkein kohta, 4892 metriä tammikuussa 2020. Tosi vähän happea ja helvetin kylmä. Aika kaukana kaikesta, ainoa maanosa, joka on minulla vielä käymättä. 

Vinsonin massiivin huippu nousee 4892 metriin

Matkoissa on aina aika monta muttaa ja niin tässäkin on ollut jo ennen kuin homma lukittiin. Aluksi minun piti vain lähteä kiipeämään. Sitten mietin, että jos kerran maailman ääriin menen, jotenkin se pitää jälkipolville dokumentoida. Soitin ystävälleni Aleksi Mehtoselle, että lähtisikö tämä kameransa kanssa mukaan, tehtäiskö leffa? Ja Aleksihan lähti!

Aleksi löi pian pöytään idean, että mitä jos koitettaisiin laskea sieltä huipulta kun kerran sinne asti mennään? Lupailin viime vuonna Elbrusilla, että vastaisuudessa pidän lumilaudat ja korkeat huiput erillään, mutta koska tarkka sananmuoto taisi olla, että ”en enää yli viiteen tonniin lautaa roudaa”, voin sen hyvin ottaa Vinsonille, joka on 118 metriä alle. Aion iloisesti tässä sivuttaa sen tosiasian, että koska napa-alueilla ilmanpaine on erilainen kuin muualla, Vinsonin happitilanne tuntuu oikeasti kuusitonniselta vuorelta.

Vinson sijaitsee Antarktiksen, ööööö, länsiosassa, eli pohjoisosassa, eli vasemmassa osassa. Kaikkihan siellä on kai teoriassa etelänavalta pohjoiseen?

Suunnittelun aloittamisesta on nyt reilu vuosi aikaa. Kuvausprojektilla on ollut sillä vällin aika monta erilaista käsikirjoitusta tv-sarjasta pitkään dokumenttiin, mutta lopulta päädyimme noin parikymmentäminuuttiseen lyhytelokuvaan, jossa tekeminen on pääosassa. Aloitamme kuvaukset kesän lopulla ja lopullisen leffan muodon sanelee ensi joulu-tammikuun tapahtumat. 

Vinsonin reissu maksaa yhteensä noin 90 000 euroa. Etsimme yhteistyökumppaneita matkaan, joten jos joku tätä lukeva sattuu olemaan Roope, Kroisos ja Fortumin omistaja, saa ottaa yhteyttä ja kerron mielelläni lisää! 

Kuvattiin traileri.

Valmistautuminen ja treeni on jo alkanut ja tässä on nyt vajaa vuosi aikaa päästä siihen kuntoon, jota Vinson meiltä vaatii. Vähintään yhtä paljon se vaatii myös pääkopalta. Viimeiset kuukaudet Vinson on ollut ensimmäinen asia mielessä herätessäni ja viimeinen mennessäni nukkumaan. Ai hitto tästä tulee hienoa!

Koska olen ATK-taidoiltani lähes mestarillinen, en osaa linkittää tekemäämme traileria tänne blogiin. Sen voi käydä katsomassa Facebook-sivullani ja eiköhän se kohta saada myös YouTubeen.

Antarktis, valkoinen maanosa. Absurdi maanosa.


Tässä vielä tällainen Q & A -tyyppinen yhteenveto kaikille kiinnostuneille:

KUKA?
Minä, Teemu Suominen, ja kuvaaja Aleksi Mehtonen. 

MITÄ?
Tavoite kiivetä ja laskea suksilla ja lumilaudalla Vinsonin massiivin huipulta.

KOSKA?
27.12.2019 - 24.1.2020

MITEN?
Lennämme ensin Chileen, missä sopeudumme kiipeämällä Cerro El Plomon (5424m), jonka jälkeen jatkamme Punta Arenasin kautta Union Glacierin jäätikölle Antarktiksella. Sieltä siirrymme Vinsonin basecampiin, mistä hiihdämme ja kiipeämme Vinsonin huipulle ja laskemme suksilla (Aleksi) ja lumilaudalla (Teemu) alas. 

Tuotannosta Punta Arenasiiin asti vastaa Matkatoimisto Aventura ja Punta Arenasista Antarktikselle logistiikan hoitaa Antarctic Logistics & Expeditions, ALE. Lähdemme matkaan itsenäisinä kiipeilijöinä.

MIKSI?
“Somewhere between the bottom of the climb and the summit is the answer to the mystery why we climb.” — Greg Child

Koska mahdollisuus tuli, ei kai tällaiselle muuta järjellistä selitystä ole? Joku ostaa neljänkympin kriisissä avoauton, toinen matkustaa maailman ääriin.  Haluamme haastaa itsemme ja laskutaitomme henkisesti ja fyysisesti äärimmäisissä olosuhteissa. Vinsonin massiivi on yksi maailman kylmimpiä ja karuimpia paikkoja, joten miksi ei?

MITÄ ETSIMME?
Yhteistyökumppania / -kumppaneita, jotka ovat halukkaita tukemaan projektia rahallisesti. Matkan hinnaksi tulee valmistautumisineen noin 90 000 euroa.

Olemme avoimia kaikenlaiselle markkinointi-, sisältö- tai muulle yhteistyölle ja kaikenlaiset tuotannot on toteutettavissa yhteistyökumppanien toiveiden mukaan.


MITÄ TARJOAMME?
- Yritykselle tai brändille ainutlaatuisen mahdollisuuden profiloitua mukaan haastavaan projektiin. 

- Laajan kampanjan brändin omaan sosiaaliseen mediaan ennen matkaa, sen aikana ja matkan jälkeen.

- Sisältöä. Ammattimaista ja laadukasta kuvaa vapaaseen käyttöön yhteistyökumppanien omassa markkinoinnissa tämän omien toiveiden mukaisesti, myös yksinoikeudella sovittaessa.

- Sovitun määrän esiintymisiä yhteistyökumppanin valitsemissa tilaisuuksissa ennen ja jälkeen matkan.

-  Sovitun määrän teeman mukaisia tiimipäiviä yhteistyökumppanin henkilöstölle ennen ja/tai jälkeen matkan.

- Näkyvyyttä projektista valmistuvassa lyhytelokuvassa.

- Näkyvyyttä projektin vaiheita käsittelevässä kirjassa.

- Näkyvyyttä brändille sosiaalisen median kanavissa ja projektin markkinoinnissa sitä ennen, sen aikana ja sen jälkeen. 

- Näkyvyyttä projektia esittelevissä luennoissa ja esityksissä ennen ja jälkeen matkan.

- Jotain muuta, mitä?Kiinnostuitko? Ota yhteyttä! 
teemu@metalheim.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti