sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Mayhem pervttu


Oooooh, pystyn taas kirjoittamaan kaksin käsin! Luovuin kantositeestä vahingossa ja vaiheittain viime viikolla ja murtunut kyynerpää toimii jo joka päivä vähän paremmin. Ei sillä vielä kuuhun mennä, mutta käsi on jo selvästi saanut voimaa takaisin ja hiljalleen sillä pystyy tekemään jo erilaisia asioita, kuten avaamaan pullon ja pitelemään kahvikuppia. Kolme viikkoa on onnettomuudesta kulunut ja tällä vauhdilla jos kuntoutuminen etenee, kesäkuun alussa uskaltanee jo alkaa hiljalleen urheilemaan. Eilen kävin Malminkartanon mäellä tekemässä muutamat nousut, kun ainainen rantojen kävely, eli ainoa liikunta, mitä viime aikoina on saanut tehdä, alkoi pännimään.

Kesän läheneminen tarkoittaa myös sitä, että jouduin viimein tekemään raskaan päätöksen kesän töiden perumisesta. Vaikka kyllähän se tiedossa jo oli, niin silti loppuun asti toivoin, että tilanne tästä jotenkin mystisesti kohenisi ja Ruotsin erämaihin kesällä pääsisi. Edelleen kuitenkin virallinen suositus on välttää kaikkea vapaa-ajan matkustamista ulkomaille, eli vaikka raja kuinka Torniossa olisi ylitettävissä, en voisi vastuullisesti kehottaa ihmisiä vaelluksille naapuriin lähtemään. Viimeinen naula arkkuun tuli Ruotsin STF:lta, joka ilmoitti peruneensa kaikki opastetut useamman päivän vaellukset tulevalta kesältä. STF – Svensk Turistföreningen – hallinnoi ja hoitaa Ruotsin kaikkia tupia ja tunturiasemia ja heidän palvelunsa ovat olleet olennaisia myös omassa toiminnassani jo vuosia. Ja vaikkei STF varsinaisesti ole kieltänyt ryhmävaelluksia, en nähnyt että olisi moraalisesti oikein alkaa viemään Suomesta ryhmiä Ruotsiin samalla, kun ruotsalaiset vaellukset ovat tältä kesältä förbi. Minulle ei siis jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin perua kaikki Kebnekaisen ja Sarekin keikat. 

Tän kevään korkein vuori

Taloudellinen isku on aika kova. Ruotsin vaelluksista tulee noin 70% yritykseni vuosittaisesta liikevaihdosta ja puolet henkilökohtaisesta vuosituloistani. Niillä olen elänyt talven ja low seasonin yli. Samalla tälle vuodelle osui etelään huonoin talvi miesmuistiin, jonka takia jouduin jo perumaan kaikki talven retket etelässä. Vuoden ensimmäinen keikka olisi ollut maaliskuun lopulla Pyhällä, mutta korona perui senkin kolme päivää ennen lähtöä. Samaan mustaan aukkoon hävisi viisi viikkoa Nepalissa, mistä olisin palannut muutama päivä sitten. Viimeksi minulla on siis ollut opastustöitä lokakuussa Annapurna Cirquitilla ja se alkaa näkyä lompakossa. Tässä on nyt väännelty kaikenlaisia hakemuksia ELY-keskuksesta Kelaan samalla todeten, että vastoin kaikkia kauniita korulauseita, ainakin minun alani yksinyrittäjät on jätetty pitkälti oman onnensa nojaan.  

Rahan lisäksi kaipaan todella paljon asiakkaiden kanssa olemista. Tässä tulee kohta fiilis, että mitenhän niiden kanssa kuuluikaan toimia? Onneksi Suomessa koronapandemia alkaa olla hiljalleen hallinnassa ja Metsähallitus on ilmoittanut sallivansa opastukset alueillaan taas 1.6. alkaen, kunhan ryhmässä on alle 50 ihmistä. Olen saanut alustavasti kalenteriin muutaman yksityisryhmän Haltile heinäkuulle ja olkoot tämä nyt samalla vaikka pieni mainos, jos vaikka juuri sinua kiinnostaisi vastaava. Haltilla ja muualla Suomen Lapissa uskaltaa kesällä hyvin vaeltaa ja vien mielelläni pieniä, alle 10 hengen ryhmiä heinä-elokuussa tarvittaessa ulos. Jos siis haluat vaikka perheen, työ- tai kaveriporukan kanssa jonnekin lähteä, niin ota toki yhteyttä ja katsotaan mitä keksitään! Osoite on teemu@metalheim.fi. 

Kohta mäkin pääsen taas liittymään seuraan. Tavoitteena kuvata seuraava skedeleffa kesäkuussa!

Pari kuukautta näköjään meni, että pienen vuodatuksen sain tilanteestani aikaiseksi. Koska siis kyllähän tämä nyt on aivan perseestä monelta kantilta. Mutta samaan hengenvetoon on silti todettava, että eihän tässä mitään hätää oikeasti ole ja kyllä tässä pärjäillään. Nyt tärkeintä on saada tuo käsi kuntoon, jotta pääsee mahdollisimman pian juoksemaan, skeittaamaan, kiipeämään, vaeltamaan, treenaamaan, grillaamaan, autoilemaan, uimaan, piknikille, terassille, mökille ja Haltille. Fuck corona, kesä tulee! 

Onneksi on Radio Majava!
Teemu ihan pihalla lauantaisin klo 12-15 
osoitteessa www.radiomajava.fi.
Podcastit löytyvät mm. Spotifysta ja 
Radio Majava on kuunneltavissa 
nyt myös Radiot.fi-palvelussa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti