perjantai 26. helmikuuta 2016


Asiakastäyteinen viikko takana. Olin tiistaina kouluttajamme Jannen apuoppaana mukana viemässä hiihtolomaansa Eerikkilässä viettäviä asiakkaita lumikenkäilemään. Kolmenkymmenen asiakkaan ryhmä koostui pääasiassa perheistä, joiden ikäjakauma mahtui viiden ja 70:n ikävuoden välille. Parin tunnin keikka antoi lisää hyvää kokemusta asiakasryhmien kanssa liikkumisesta. 

Samalla luonto osoitti taas ennalta-arvaamattomuutensa. Eerikkilän metsissä pitää reviiriään komea ukkometso, johon olemme törmänneet tasaisin väliajoin pitkin syksyä. Siirtyessämme asiakkaiden kanssa tieltä umpihangen puolelle, taisimme samalla astua Pate Mustajärveksi nimeämämme luontokappaleen alueelle ja tämä pölähti yhtäkkiä jostain kiven takaa pyrstö pystyssä tunkeutujille isottelemaan. Paten yllättävä esiintyminen oli mahtava elämys lomalaisille, sellainen, jota ei olisi voinut ennakkoon suunnitella. Onneksi lintuystävämme sentään pysytteli turvallisen välimatkan päässä, sillä kun on kokoa suunnilleen saman verran kuin asiakasryhmämme nuorimmalla viisivuotiaalla pojalla. Paten voi yrittää bongata ylläolevasta (todella laadukkaasta ja selkeästä) kuvasta alaoikealta, missä se näkyy häilyvästi puiden välissä pyrstö levitettynä.

Keskiviikkona ja torstaina meillä oli puolestaan harjoitus, jossa vedimme Eerikkilän muille opiskelijoille ensin tunnin mittaisen ryhmäyttämis-aamun ja seuraavana päivänä kolmen tunnin retkeilyohjelman, jossa liikunnanohjaajiksi opiskelevat nuoret pääsivät tutustumaan ja kokeilemaan eräopasopiskelijoiden arkea. 

Liikunnanohjaajat saivat mm. tehtäväkseen pystyttää leirin nuotioineen ja majoitteineen. Hyvin onnistuivat!

Keikat menivät hyvin ja antoivat jälleen monta uutta näkökulmaa luonto-ohjelman laatimiseen asiakasryhmille. 

Nyt viimeinen viikonloppu ja parin päivän huili kotona, jonka jälkeen edessä on kuusi viikkoa Lapissa! Ensin viikko Inarin suunnalla maastossa leireillen, sen jälkeen muutama päivä seikkailua Sallatunturissa ja lopulta kuukauden harjoittelujakso Oulangan kansallispuistossa Basecamp Oulangassa vetämässä asiakkaille mm. jääkiipeilyä ja lumikenkäilyä. Kohta mennään!

Eerikkilän auringonlaskut: Jotain ihan muuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti