tiistai 22. marraskuuta 2016

Matkasuunnitelma 12.12.2016 - 10.1.2017, Kilimanjaro + AconcaguaKolmen viikon päästä olen Tansaniassa aloittelemassa urakkaani kahden Seven Summits -vuoren edessä. Tavoite on saada huiputettua Kilimanjaro ja Aconcagua muutaman viikon sisään koko reissun kestäessä melko tarkalleen kuukauden. Lento Kilille lähtee maanantaina 12.12. ja kotiin palaan tammikuun 10. päivä. Reissu on sekä pituudeltaan että vaatimuksiltaan tähänastisista matkoistani isoin.

Aloitin valmistautumisen toden teolla syyskuussa. Olen treenannut haikkaamalla, vaeltamalla, kahvakuulan kanssa sekä nousemalla Malminkartanon loputtomia portaita viikko toisensa jälkeen. Ensin ihan lenkkeilyvarusteissa, viime viikot 15:n kilon repun ja ylävuorikenkien kanssa. Ensi viikon loppuun vedän vielä täysillä, kunnes viimeisen viikon lepään ja tankkaan mahdollisimman paljon. Olo on luottavainen, olen mielestäni valmistautunut hyvin. Myös psyykkinen puoli on toistaiseksi pysynyt kasassa, vaikka melko kireänä olenkin. Se todennäköisesti vain pahenee mitä lähemmäs lähtö tulee keskittymisen ollessa huipussaan. Olen huono kestämään ärsykkeitä siinä vaiheessa.

 Testikäytössä erinomaisiksi osoittautuneet Hanwag Zentaurit

Neljän viikon reissu. Bokserit per viikko.

Maanantaina 12.12. lennämme Amsterdamin kautta Moshiin Tansaniaan. Mukaan matkaan lähtee kaksi kaveria, joista toinen – Marko – palaa Kilimanjaron jälkeen kotiin ja toinen – Heikki – jatkaa mukanani Argentiinaan. Moshista lähdemme keskiviikkona 14.12. vaeltamaan kohti Kilimanjaron 5895-metristä huippua. Reitti on tosiaan pitkälti vaellus, eikä se sisällä teknisiä osuuksia lainkaan. Nukumme valmiissa leireissä matkalla ja liikumme ainoastaan päivärepuissa kantajien viedessä isommat kassit leireistä seuraaviin. Kyseessä on siis monella tapaa helppo ja mukava tapa kiivetä. Kilimanjarolla ei tätä nykyä saa edes liikkua ilman paikallisoppaita tai kantajia, koska tällä taataan paikallisille elinkeino. 

Nousemme Machamen reittiä neljän leirin kautta huipulle, missä meidän pitäisi seistä sunnuntaina 18. joulukuuta. Vaikka pidänkin Kilimanjaron osuutta matkasta enemmänkin treeniviikkona Aconcaguaa varten, se ei tarkoita, että se olisi ihan pelkkä sunnuntaikävely. Afrikan mantereen korkein vuori nousee 5895:een metriin ja minkä tahansa asian tekeminen siinä korkeudessa vaatii sitkeyttä, myös kävely. Lähden siis matkaan nöyrin mielin ymmärtäen, että mikään ei ole sanottua ennen kuin Uhuru Peakilla seisomme.

Machamen reitti, tunnetaan myös nimellä Whiskey Route

Laskeudumme takaisin Moshiin maanantaina 19.12. ja heti seuraavana päivänä Markon hyvästeltyämme aloitamme melkoisen lentohelvetin kohti Argentiinaa. Kilimanjaro - Nairobi - Johannesburg - Sao Paulo - Santiago De Chile - Mendoza, 26 tuntia. Siinä on aika monta mahista hukata kamat matkalle. Aion pakata kiipeilykengät  ja tukun kalsareita varmuuden vuoksi käsimatkatavaroihin. Saavumme Mendozaan seuraavan päivän iltana, missä onneksi saamme vielä yhden lepopäivän ennen starttia kohti Penitentesia ja siitä Aconcaguan perusleiriä. Tässä kohtaa taitaa olla jo jouluaatto.

Aconcagua, Etelä-Amerikan korkein huippu, kohoaa 6962:n metrin korkeuteen. Se on korkein vuori maailmassa Himalajan ulkopuolella ja koska Himalajalla ei talviaikaan kiivetä, päästessämme toppiin olemme korkeimmat ihmiset maapallolla sillä hetkellä. Se on inspiroiva ajatus. Matka Acolle on liki pariviikkoinen, koska korkeus vaatiin pitkän ja onnistuneen sopeutumisen. Tässä kohtaa peliin astuu taas Kilimanjaro, mikä onnistuessaan tarjoaa minulle ja Heikille erinomaiset pohjat akklimatisaation kanssa Aconcaguaa varten. 

Aconcaguan nk. Normal Route basecampista eteenpäin

Acon perusleiriin saavumme Tapaninpäivänä ja siitä alkaa ramppaaminen ylempiin leireihin, minne kuljetamme tavaraa tulevaa huippuyrkkää varten. Ylös-alas-ylös-alas-lepo. Kutakuinkin näin. Uudenvuodenaattona lähdemme viimeistä kertaa nousemaan niin, että kolmen leirin kautta pyrimme huiputtamaan Aconcaguan 4. päivä tammikuuta. Ylimmästä leiristä, Camp Colerasta (6000m) huiputusta varten on varattu kolme päivää. Lento kotiin lähtee Mendozasta 9.1. ja siihen mennessä olisi mukava olla takaisin alhaalla. Kuten sanoin, olo on pääasiassa varsin luottavainen. Loppuvalmistelut ovat vauhdissa, viimeiset hankinnat on tehty ja kuntokin tuntuisi olevan kohdillaan. Fiilis on hyvä mutta pelonsekainen samaan aikaan. Joka toinen päivä olen sitä mieltä että tämä on typerintä mitä olen yrittänyt, mutta totuus selviää vain kokeilemalla, joten pitihän se lähteä. Jottei kuitenkaan liian epävarmaksi kukaan pääsisi minua syyttelemään ja kuten ystäväni Jere sanoo, jokaiseen huippuun pitää sitoutua, kirjoitan sen nyt tässä ensimmäistä kertaa tähän muotoon: 

Minä AION huiputtaa Kilimanjaron ja Aconcaguan tammikuuhun mennessä. En ainoastaan yrittää, vaan toteuttaa. Se onnistuu vain haluamalla ne huiput ja halu on kova. Se on asetettu 30.7.2014 Elbrusilla, eikä ole hiipunut tuumaakaan, ainoastaan kasvanut. Joten nyt mennään. 

No turning back. Loppuun asti.

Ensi viikolla keskityn varustelistaan. 

Tässä vielä päiväkohtainen ohlelmamme tulevalle kuukaudelle. Matkan suunnittelusta vastaa Matkatoimisto Aventura ja yhteistyökumppaneina toimivat Partioaitta, Tierra ja VAI-KØ Clothing.


MATKAOHJELMA 12.12.-10.1.
KILIMANJARO + ACONCAGUA

12.12. Lento HELSINKI - AMSTERDAM - KILIMANJARO 07:00 - 20:40, saapuminen Moshiin, Tansaniaan

13.12 Moshi, ryhmän tapaaminen
14.12. Moshi - Machame Camp (3010m)
15.12. Machame Camp - Shira 2 Camp (3845m)
16.12. Shira 2 Camp - Barranco Camp (3960m)
17.12. Barranco Camp - Barafu Camp (4640m)
18.12. KILIMANJARO SUMMIT DAY, Barafu Camp - Uhuru Peak (5895m) - Mweka Camp
19.12. Mweka Camp - Moshi

20.12. Lento KILI - NAIROBI - JOHANNESBURG - SAO PAULO - SANTIAGO DE CHILE - MENDOZA
21.12. Lentoaika total: 25h 40min. Saapuminen Mendozaan 16:50

22.12. Lepopäivä Mendozassa, varusteiden tarkistus & huolto
23.12. Mendoza - Penitentes (2725m), autolla, muulien lastaus, lepoa
24.12. Penitentes - Confluencia (3300m), trekkipäivä
25.12. Confluencia - Plaza Francia (4000m), aklimatisaatio, paluu Confluencian leiriin
26.12. Confluencia - Plaza De Mulas (4260m), trekkipäivä, saapuminen basecampiin
27.12. Lepopäivä basecampissa
28.12. Basecamp - Mt. Bonete (5100m) aklimatisaatio, paluu basecampiin
29.12. Basecamp - Camp Canada C1 (4910m), varusterotaatio, paluu basecampiin
30.12. Lepopäivä basecampissa 
31.12. Basecamp - Camp Canada C1 (4910m)
1.1 Camp Canada C1 - Nido De Cóndores C2 (5570m)
2.1. Lepopäivä C2
3.1. Nido De Cóndores - Camp Colera C3 (6000m)
4.1. ACONCAGUA SUMMIT DAY, Camp Colera - Aconcagua summit (6962m), paluu Camp Coleraan
5.1. Camp Colera - Basecamp
6.1. Basecamp - Puente Del Inca, kyyti Mendozaan
7.1. Varapäivä
8.1. Varapäivä

9.1. Lento MENDOZA - SANTIAGO DE CHILE - PARIISI - HEL, lähtö 11:15

10.1. Lentoaika total: 15h 5min. Saapuminen Helsinkiin 19:20
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti