maanantai 7. marraskuuta 2016

Talvi tuli!Viime viikko toi talven eteläiseen Suomeen kertarysäyksellä, en ehtinyt edes renkaita vielä vaihtaa! 

Se tuli kuitenkin melko täydellisellä ajoituksella, eli keskiviikkona. Maanantain ja tiistain vietin nimittäin Eerikkilässä kuvaushommissa ja silloin lunta ei olisi vielå tarvittu. Teimme urheiluopistolle markkinointitarkoituksissa outdoor-videota, jonka lopputuloksen linkkailen tänne heti kun se on valmis. Pyöräilyä, melontaa, haikkailua ja – vastoin kaikkia toiveitani – uintia. Oli nimittäin kylmää.

Vuoden viimeiset melonnat Ruostejärvellä

Fatbikella Liesjärven kansallispuistossa

Mutta jos jäiseen järveen hyppäämistä ei lasketa, olipa nimittäin siistiä päästä taas melomaan! Ja ylipäänsä koululle pyörimään muutaman kuukauden jälkeen. Ja säkä oli ihan uskomaton kelin kanssa, maanantai ja tiistai kun tarjosivat kauneinta, mitä syksy voi antaa niin auringonnousujen, -laskujen kuin päivienkin puolesta meidän pyöriessä Liesjärven ja Torronsuon maastoissa.

Torronsuon auringonnousu 1.11.

Keskiviikkona se dumppi sitten tuli. Kävin (kesärenkailla) hakemassa Hanwagin toimistolta uudet ylävuorikengät melko jännittävässä säässä tuiskun yltyessä joka kilometrillä kohti Vantaata. Typerää, tiedän. Loppuviikon auto saikin levätä pihassa ja talvirenkaat haen mökiltä heti kun keli hieman hellittää.

Mun uudet rakkaat.

Uudet kengät pääsivät käyttöön heti, kun loppuviikosta pyörin päivittäin upeassa talvisäässä pitkin Kaivopuistoa ylävuorikengät jaloissa, ja15-kiloinen reppu selässä. Treenikausi on kuumimmillaan joulun reissua varten ja jokainen metri ylämäkeä otetaan ilolla vastaan. Tulin myös siihen tulokseen, että sauvakävely on paljon uskottavampaa vuorikiipeilyvarusteet päällä kuin tuulipuvussa.

Ei oo kylmä kun kymmenen kierrosta vetää mäessä paino selässä!

Viikonloppuna kävin vielä nauttimassa upeasta talvisäästä Suomenlinnassa, minne poikani oli kinunnut jo pitkään Pokemoneja jahtaamaan. Mikäs siellä mennessä kun aurinko paistoi ja lumi peitti maan. 

Pokemon liikuttaa lapsia vapaaehtoisesti talvellakin! @ Suomenlinna


En voi tarpeeksi talvea hehkuttaa, se on ehdottomasti suosikkivuodenaikani! Ja vaikka oletettavasti nämä ensilumet tästä vielä ehtivät sulaa pois moneen kertaan, niiden tuoma fiilis saa nyt luvan jatkua aina keväälle asti! Paitsi että lähden tänään New Yorkiin, missä nautitaan vielä lämpimistä syyssäistä. Nekin kelpaavat, mutta toivottavasti täällä on vielä lumi maassa palatessani.

Syksyn viimeiset säteet saatiin TorronsuollaEi kommentteja:

Lähetä kommentti