maanantai 6. maaliskuuta 2017

Helvetinjärvi rules ok!


Pääsin viikonloppuna pitkästä aikaa taas kunnolla ulos. Onhan tässä toki tullut reissattua pitkin alkuvuotta ja esimerkiksi laskemassa olen käynyt ahkerastikin, mutta jotenkin nuo metsäkeikat ovat olleet vähässä tämän alkuvuoden. Maaliskuussa pääsee onneksi paikkailemaan, kun Partioaitan 365 Klubi aktivoitui taas kunnolla vuodelle 2017. 

Parin viikon päästä lähdetään Oulankaan vaeltelemaan vajaa viikoksi keväthangille, joten nyt oli hyvä käydä ottamassa vähän pohjia reissuun. Maaliskuu käynnistyi viikonloppureissulla Helvetinjärven kansallispuistoon. Mukana oli 23 asiakasta kokeilemassa talviretkeilyä turvallisissa olosuhteissa oppaan kanssa. Samalla paketilla jatketaan myös ensi viikonloppuna. 
Ruovedellä paistoi aurinko ja sää oli talvinen. Uutta lunta oli satanut maahan vain muutamaa päivää aiemmin ja olosuhteet olivat siis liki täydelliset talviretkeilyyn. 

Ottaen huomioon, että Tampereen seudulla oli hiihtolomaviikko ja kelikin oli kohdallaan, Helvetinjärvi oli ihmeellisen tyhjä. Kohtasimme viikonlopun aikana ainoastaan kymmenkunta muuta retkeilijää ja esimerkiksi reitti Helvetinkolulta yöpaikkaamme Haukanhiedalle oli tyystin tallaamaton useamman päivän jäljiltä. Eihän siinä, ei se meitä haitannut, meillä oli käytännössä koko puisto itsellämme koko viikonlopun!Tällä viikolla jatkuu. Ennen retkihommia olen vielä perjantaina Tampereen Partioaitassa opettamassa retkeilyn alkeita, tervetuloa kuuntelemaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti