maanantai 20. marraskuuta 2017

Katsaus vuoteen 2018


Käytän edelleen vanhanaikaista paperikalenteria. Pidän siitä, että saan kirjoittaa merkinnät erivärisillä kynillä viikkoplänneriin ja että minulla on konkreettinen kalenteri aina mukana, mistä kaikki tärkeä löytyy. Jos tuo vuosia mukanani kulkenut nahkakantinen kirjanen katoaisi, koko elämänhallintani murenisi.

Yksi vuoden parhaista päivistä on se, kun postiluukusta kilahtaa sisään seuraavan vuoden paperisivut. 365 päivää tyhjiä viikkoja, joihin pääsee merkkaamaan tulevia asioita! Tulevaisuuden suunnitelmat ikään kuin konkretisoituvat vasta, kun ne on kirjoitettu kalenteriin ylös. 

Se päivä koittaa yleensä tässä marraskuun puolivälissä. Elämäni kulkee pitkälti vuoden sykleissä ja tiedän melko tarkalleen, mitä tulen tekemään seuraavat 12 kuukautta. Se on osittain perua keikkamyyntivuosistani, jolloin bändien syklejä mietittiin vuosi kerrallaan ja osittain ihan nykyisestä työstäni, kun pyrin buukkaamaan työkeikat ja vaellukset mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta pääsen sitten sijoittelemaan omat reissuni sinne väleihin. Ennakointi auttaa myös yrittäjää laskeskelemaan tulevan vuoden tuloja. 

Marraskuinen Helsinki

Sain uuden kalenterin viime viikolla ja kirjailin sinne sovitut suunnitelmat. Samalla tajusin, että vuosi 2018 tulee olemaan ihan älytön! Jos tänä vuonna tuli reissattua jo varsin kiitettävästi, niin eipä se näyttäisi tahti hidastuvan ihan heti ensi vuonnakaan. Töitä on paljon ja omiakin juttuja siellä väleissä varsin makoisasti. 

Vuoden kaksi päätavoitettani ovat Elbrusin huipulta laskeminen kesäkuussa ja Cholatsen nousu loka-marraskuussa. Kaikki muu tekeminen perustuu näitä kahta varten treenaamiseen ja työkeikat tukevat tavoitteita erinomaisesti. Talven keskityn laskemiseen, skinnailuun ja lumiturvallisuuden parempaan osaamiseen, aion saada laskupäiviä kaudelle vähintään 50. Aion myös jokaisella laskureissulla tehdä muutaman alppinousun ja treenata kiipeilyjuttuja lumiolosuhteissa aina kun on mahdollista. Kiipeilyvoimaa kehitän talvella jääkiipeillen ja boulderoiden viikoittain. Kesä menee vaelluksia vetäessä, mikä taas ylläpitää ja kehittää kestävyyttä Nepalia odotellessa ja Malminkartanon portaita kolutaan taas vaellusten väleissä. 

Vuoden 2018 päätavoite Cholatse kuvassa oikealla. Kuva otettu matkalla Lobuchen huipulle lokakuussa.

Uusi vuosi tuo myös muutaman uuden yhteistyökumppanuuden, joista olen todella innoissani: Olen tehnyt sopimuksen kotimaisen Oatlawsin kanssa, jonka tuotteista löysin viimein itselleni sopivan aamiaisen, minkä kanssa minulla on ollut ongelmia jo pitkään. Oatlawsin kaurasta löytyi vastaus. Toinen tärkeä diili on Ohjelmakaupan kanssa, joka alkaa vastaisuudessa myymään puhujakeikkojani. Näistä molemmista lisää pian! Yhteistyöt Partioaitan, Tierran, VAI-KOn ja Matkatoimisto Aventuran kanssa voivat nekin edelleen hyvin ja jatkuvat sovitusti. Pitää olla kiitollinen, että olen saanut upeat kumppanit mukaani tähän touhuun viemään minua eteenpäin.

Oatlaws lähetti aamupalaa

Hieno vuosi siis tulossa, kunhan vain terveenä pysyy! Partioaitan talviretket ovat jo varattavissa, Pyhän offariviikko ja kesän vaellukset tulevat myyntiin joulukuun alussa. 2018, let’s go!

Kalenterissani on nyt seuraavat merkinnät:

8.-17.12.2017 Pyhätunturi ja Sallatunturi
27.12.2017-5.1.2018 Innsbruck, Itävalta
9.-17.2.2018 Pyhä Adventure Weekend ja Tromsö, Norja
18.-25.2.2018 Nizza ja Meri-Alpit
18.-12.4.2018 Kebnekaise, Ruotsi
18.-22.4.2018 365 Klubin offariviikko, Pyhätunturi
4.-13.6.2018 Mount Elbrus, Venäjä
26.-30.6.2018 365 Klubin Kebnekaisen vaellus, Ruotsi
3.-8.7.2018 365 Klubin Sarekin vaellus, Ruotsi
23.-28.7.2018 365 Klubin Haltin vaellus, Kilpisjärvi
31.7.-4.8.2018 Kebnekaise, yksityisryhmä
11.-15.9.2018 Kebnekaise, Venlojen vaellus
19.10.-15.11.2018 Cholatse, Nepal

Valmiina tulevaan!


2 kommenttia:

  1. Aijai, hienolta näyttää :) Ootko Pyhällä, tuossa tuo joulukuun keikka, mukana niissä Freekend-avajaisjutuissa? Pitää tulla nykäsemään hihasta ja sanomaan päivää, niin kauan on näitä juttuja tullut jo luettua kuitenkin.

    VastaaPoista
  2. Siellähän minä, ainakin osan viikonloppua laskukautta avaamassa! :) Moikkaillaan!

    VastaaPoista