maanantai 7. tammikuuta 2019

Kauden ensimmäiset ylämäkihiihdot Itävallassa


Hyvää tuoretta vuotta 2019!

Vuodenvaihteet on nyt lomailtu ja on aika palata arkeen. Vietin välipäivät ja uudenvuoden jo perinteisesti (toinen kertahan tekee jo perinteen) Innsbruckissa skinnaten ja laskien. Olosuhteet Itävallan Alpeilla olivat kuluneilla viikoilla samanhenkiset kuin Suomen Lapissa, eli lunta oli viime vuotta huomattavasti vähemmän ja sen puutteen puitteissa piti vuorillakin operoida. Oikeastaan ensimmäinen kunnon dumppi tuli Alppien pohjoisosaan juuri lähtiessämme pois ja viime viikonlopun aikana Innsbruckinkin ympäristöön on satanut yli metri tuoretta lunta. Me emme ehtineet siitä enää kuitenkaan hyötymään. Päinvastoin, 180 kilometrin ajomatka Innsbruckista Müncheniin kesti lauantain myräkässä yli kuusi tuntia…

STAU!

Itävallan joulun jälkeinen vähälumisuus ei kuitenkaan liikoja haitannut kun vähän otti selvää minne mennä. Vyöryvaaran ollessa kolmosella päätimme ottaa melko iisisti ja Norjan Tamokin tapahtumat eivät varsinaisesti ainakaan kasvattaneet halua ottaa turhia riskejä. Skinnailimme auringossa muutamia huippuja ja lumisadepäivinä viihdyimme joko metsissä tai keskuksissa. Viime vuoteen verrattuna keskuslasku oli etenkin alkureissusta kuitenkin varsin turhanpäivästä, koska edes hissioffareilla ei riittänyt lunta nimeksikään. Tilanne onneksi parani loppua kohden muutaman sadepäivän säestämänä. 

Hissilinjoja Ötztalissa

Kauden ensimmäiset skinnailut sujuivat sen sijaan varsin jouhevasti. Mietiskelin lähtiessä, että tuntuukohan viime vuonna aktiiviseksi yltynyt juoksuharrastus skinantessa ja tuntuihan se. Etenkin vauhti oli kasvanut selkeästi edellisestä kaudesta, vaikkei vielä mitään skimo-tahtia ollutkaan. Kyllä siellä se Dynafit-jengi paineli edelleen trikoissa aika kovaa ohi. Mutta tästä on hyvä jatkaa talvea ja ylämäkihiihtoja tulevina kuukausina Lapissa, kunhan vain sinnekin nyt saataisiin kunnolliset lumet! Ostin myös Dynafitin paidan ja olen varma, että se tekee minusta nopeamman keväthangilla.

Kühtain maastoissa

Itävallan reissu schnitzeleineen ja Balistoineen oli myös viimeinen hedonismiretriittini vähään aikaan, nyt on herkut pannassa alkuvuoden ja pyrin saamaan ruokavalioni synkattua paremmin treenivauhtiini. Terveelliset elämäntavat, I’m yours!  Tammikuu ja alkuvuosi olkoot siis täynnä kasviksia, lenkkeilyä, laskemista ja kiipeilyä. Pirunkallion jääseinäkin on Helsingissä saatu viimein auki, ensinousut on luvassa tänään!

Näillä asein on hyvä lähteä myös kohti tulevia työkeikkoja. Helmikuussa työpajaillaan Pyhällä Adventure Free’kendin tahdissa, maaliskuussa talviretkeillään ja -vaelletaan Nuuksiossa, Helvetinjärvellä ja Oulangassa ja huhtikuussa palataan Pyhälle vapaalaskun pariin ennen Ruotsiin ja Norjaan suuntaamista. Näille reissuille valettiin hyvät pohjat nyt Itävallassa. 

Hyvää arkeen paluuta kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti